home

 
     

De bloemschikgroep is momenteel niet actief

Het bloemschikken, of de bloemsierkunst betekent niets meer en niets minder dan het vormgeven of creŽren van werkstukken bestaande uit organische materialen als bloemen, blad, takken, mos enzovoort en/of anorganische materialen als metaal, steen, glas enzovoort tot een voor het oog aantrekkelijke compositie. In feite maakt men een driedimensionaal schilderij. De bloemsierkunst is een haast onbegrensde ambacht: de enige grens is de eigen creativiteit.
Bloemwerk wordt gemaakt voor speciale gelegenheden zoals een huwelijk, een begrafenis of geboorte, exposities, evenementen en beurzen, jubilea en allerlei gelegenheden waarbij bloemwerk wenselijk is. Maar natuurlijk ook om het thuis gewoon wat gezelliger te maken.
Voorop staat gezelligheid en creativiteit. Iedere keer wordt er een verfrissend thema aangeboden. Na een gezellige bijeenkomst vertrekt u met een door u zelf gemaakt kunstwerk waar u nog lang van zult genieten.

In deze cursus leer je de eerste kneepjes van het bloemschikken. Er wordt gelet op de seizoenen qua materiaal en kleurgebruik. Suggesties voor bloemen, groen en bijmaterialen van de bloemist of uit eigen tuin worden gegeven.


Terug naar activiteiten

 

Klik op de foto's om vergrotingen te bekijken.
Tolhuis 44-44 - 6537PN Nijmegen - T 024 3452113 - info@creatiefcentrumnijmegen-zuid.nl

Webdesign |
Plonk D-zign | 2010