Workshopagenda

Workshops

Wil je graag meedoen met een workshop? Schrijf je dan snel in!

Overzicht

Deze workshops heb je gemist:

Happy stones

Happy stones zijn kleurrijke, beschilderde stenen die je op een willekeurige plek achterlaat zodat iemand anders ze kan vinden. Als je een happy stone vindt, neem je hem mee naar huis of laat hem  verder laten ‘zwerven’ voor iemand anders.

 

Tijdens deze workshop beschilder je één of meerdere happy stones. Wat je erop  schildert, kun je vooraf bedenken maar het is wel zo spannend om dat af te laten hangen van de vorm van de steen. 

Nadat je de stenen hebt beschilderd moeten ze 24 uur drogen voordat ze afgelakt mogen worden. Je kunt je stenen op een andere dag, op afspraak, ophalen. De workshop wordt verzorgd door Renée Rokers. In de video zie je haar aan het werk tijdens een workshop Happy Stones.

workshop happy stones creatief centrum nijmegen zuid

Praktisch

 • Duur: 2,5 uur
 • Prijs: € 15,00 p.p inclusief intensieve begeleiding, benodigde stenen, acrylverfstiften en koffie/thee
 • Maximum aantal deelnemers: 10

Meld je aan!

Stuur een mail naar info@ccnz.nl onder vermelding van Workshop Happy stones of loop tussen 09.00 – 16.00 even binnen. 

De workshop gaat alleen door bij voldoende deelname. Plaatsing gaat in volgorde van aanmelding. Om de workshop te volgen, hoef je geen deelnemer van CCN-Z te zijn of te worden.

Abstract werken met ecoline

Deze workshop bestaat uit twee delen.

Allereerst ga je aan de slag met ecoline en schuim van zeepsop op een canvas die op verschillende manieren is geprepareerd.

Daarna werk je druppelsgewijs met ecoline in de primaire kleuren op diverse papiersoorten. Hierbij wordt het vloeigedrag van de ecoline beïnvloed door water vanuit een plantenspuit waardoor allerlei kleuren en vormen ontstaan.

De workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. 

 

Praktisch

 • Duur: 2,5 uur
 • Prijs: € 20,00 p.p inclusief benodigde materialen en koffie/thee
 • Maximum aantal deelnemers: 10

De interesse voor deze workshop is groot. Plaatsing gaat in volgorde van aanmelding. Om de workshop te volgen, hoef je geen deelnemer van CCN-Z te zijn of te worden.

abstract met ecoline 2

Meld je aan!
Stuur een mail naar info@ccnz.nl onder vermelding van Workshop Abstract met ecoline of loop tussen 09.00 – 16.00 even binnen. 
De workshop gaat alleen door bij voldoende deelname.

Kaarten maken van theezakjes

Verpakkingen van theezakjes vouwen was enige tijd geleden een echte rage. Dat het nu minder aandacht krijgt, maakt het niet minder leuk om te doen!

In deze workshop maak je een wenskaart waarop je een patroon van gevouwen theezakjes bevestigd. Het knippen en vouwen van de verpakkingszakjes is niet moeilijk, maar komt erg precies. Uiteindelijk geven de kleurtjes van de verpakkingszakjes een geweldig effect. Naast de techniek van het vouwen, is er ook aandacht voor het toepassen van kleuren en texturen. In een ontspannen sfeer doe je creatieve inspiratie op. 

 

Praktisch

 • Duur: 3 uur
 • Prijs: € 12,50 p.p inclusief benodigde materialen en koffie/thee
 • Maximum aantal deelnemers: 8

Plaatsing gaat in volgorde van aanmelding. De workshop gaat alleen door bij voldoende deelname.

kaarten met theezakjes 10

Doe mee!
Stuur een mail naar info@ccnz.nl onder vermelding van Workshop Kaarten met theezakjes of loop tussen 09.00 – 16.00 even binnen. 
Om de workshop te volgen, hoef je geen deelnemer van CCN-Z te zijn of te worden. 

Experimenteren met druktechnieken

Maak kennis met verschillende technieken om papier of stof te bedrukken. Tijdens deze workshop gebruik je een gelli plate waarmee je een zelf ontworpen motief gaat overzetten op papier.

Een gelli plate is een doorzichtige flexibele plaat waar je verf opdoet. Daarna leg je bladeren, touwtjes, stukje karton of een ander relatief dun materiaal, op de verf. Het materiaal waarop je de afdruk wilt hebben, leg je hier weer bovenop en duwt het met je handen of een roller stevig aan. Je krijgt nu een prachtige gedetailleerde afdruk.

 

Je hoeft je niet te beperken tot 1 kleur of 1 laag. Laat je creativiteit de vrije baan en experimenteer! Je gaat aan de slag met acrylverf, sjablonen en na de pauze met planten. De afdrukken kun je later thuis inlijsten of verwerken in kaarten of collages.

 

Praktisch

 • Duur: 2,5 uur
 • Prijs: € 15,00 p.p inclusief benodigde materialen en koffie/thee
 • Maximum aantal deelnemers: 6
 • Draag kleding die vuil mag worden.
experimentele druktechnieken

Meld je aan!
Stuur een mail naar info@ccnz.nl onder vermelding van Workshop Gelli plate of loop tussen 09.00 – 16.00 even binnen.
Om de workshop te volgen, hoef je geen deelnemer van CCN-Z te zijn of te worden. Plaatsing gaat in volgorde van aanmelding. De workshop gaat alleen door bij voldoende deelname.

Een veer maken van macramé

Macramé was in de jaren zeventig heel populair en is nu weer helemaal trendy. Het leuke van macramé is dat je met een veel verschillende dingen kunt maken, bijvoorbeeld een plantenhanger, armbandje, sleutelhanger of een wandhanger. Tijdens deze workshop maak je drie veren die samen een wandhanger vormen. 

 

De veer wordt met een macramé knooptechniek gemaakt die je snel onder de knie hebt. De veren maak je in de kleuren naturel, taupe en de derde vrije keuzekleur: pauwblauw of terracotta. In de workshop wordt het mooiste macramégaren (Bobbiny) gebruikt dat er is. Het macramégaren wordt na het knopen uitgekamd (1 draad bestaat uit 56 dunne draadjes) waardoor er een mooie volle veer ontstaat. Nadat de veren in vorm zijn geknipt en voorzien zijn van een grote houten kraal komen ze aan een wandhanger. Je hebt na afloop van de workshop dus een trendy item voor je interieur of een mooi cadeau om iemand blij mee te maken. 

 

Praktisch

 • Duur: 2,5 uur
 • Prijs: € 20,00 p.p inclusief benodigde materialen en koffie/thee
 • Maximum aantal deelnemers: 7
veer macrame klein

Meld je aan!
Stuur een mail naar info@ccnz.nl onder vermelding van Workshop Macramé veer of loop tussen 09.00 – 16.00 even binnen. 

 

Om de workshop te volgen, hoef je geen deelnemer van CCN-Z te zijn of te worden. Plaatsing gaat in volgorde van aanmelding. De workshop gaat alleen door bij voldoende deelname.

Van draad naar bonsai

Bij upcyclen krijgen oude materialen een tweede leven en een nieuwe functie. In deze workshop maak je van oude elektriciteitsdraden een uniek bonsai boompje. Met een tang of de hand buig je de draad zodat de draden omhoog of omlaag gaan tot ze de vorm van een boom hebben. Hoe langer de draden, hoe langer de boom. Hoe meer draden, hoe breder de boom. 

Alles staat voor je klaar: gestripte elektriciteitsdraden, steen of hout waar de boom op komt te staan, tangetjes en al het andere benodigde materiaal, koffie en thee . Je hoeft alleen zelf nog te zorgen voor het benodigde geduld en je lunch. 

 

Praktisch

 • Duur: 3 uur
 • Prijs: € 20,00 p.p inclusief benodigde materialen, intensieve begeleiding en koffie/thee
 • Maximum aantal deelnemers: 9
  De workshop gaat alleen door bij voldoende deelname.
bonsai van draad

Doe mee!
Stuur een mail naar info@ccnz.nl onder vermelding van Workshop Bonsai boom of loop tussen 09.00 – 16.00 even binnen. 
Om de workshop te volgen, hoef je geen deelnemer van CCN-Z te zijn of te worden. Plaatsing gaat in volgorde van aanmelding. 

Dikke dames schilderen

Een kleurrijk schilderij dat bourgondische sferen uitstraalt, daar wordt iedereen vrolijk van. Johan Maas en Renée Rokers verzorgen regelmatig de workshop ‘Dikke dames schilderen’. 

Je gaat aan de slag op een canvasdoek van 24x30cm. De contouren van de dames zijn al aangegeven. Je kunt uit verschillende voorbeelden kiezen. 

 

Aangezien je met verf aan de slag gaat raden we je aan om niet in je mooiste outfit te komen, maar kleding aan te doen die vies mag worden. Om de workshop te volgen, hoef je geen deelnemer van CCN-Z te zijn of te worden. 

 

Praktisch

 • Duur: 2,5 uur
 • Prijs: € 12,50 p.p inclusief benodigde materialen, intensieve begeleiding en koffie/thee
 • Maximum aantal deelnemers: 9 
workshop dikke dames schilderen

Meld je aan!
Stuur een mail naar info@ccnz.nl onder vermelding van Workshop Dikke dames schilderen of loop tussen 09.00 – 16.00 even binnen.

De workshop gaat alleen door bij voldoende deelname. Plaatsing gaat in volgorde van aanmelding. Deze workshop is zeer populair, meld je dus tijdig aan.

 

Structuur schilderij

Is tekenen en schilderen je hobby en wil je graag eens 3-D werken? In deze workshop geven Johan Maas en René Rokers je de handvaten om op een abstracte manier een structuur schilderij te maken. Je maakt daarbij gebruik van acrylverf, ecoline, lijm, plamuur en draad. Naast het praktisch toepassen van de verschillende materialen komen ook diverse technieken aan bod, zoals het toepassen van kleuren en texturen.

 

De workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en biedt de mogelijkheid om in een ontspannen sfeer nieuwe vaardigheden te leren en inspiratie op te doen. 

 

Praktisch

 • Duur: 2,5 uur
 • Prijs: € 20,00 p.p inclusief benodigde materialen, intensieve begeleiding en koffie/thee
 • Maximum aantal deelnemers: 9

Om de workshop te volgen, hoef je geen deelnemer van CCN-Z te zijn of te worden.  

structuur schilderij

Meld je aan!
Stuur een mail naar info@ccnz.nl onder vermelding van Workshop Structuurschilderij of loop tussen 09.00 – 16.00 even binnen.

 De workshop gaat alleen door bij voldoende deelname. Plaatsing gaat in volgorde van aanmelding. 

 

Schaduw tekenen

Het contrast tussen de lichte en donkere partijen in een kunstwerk creëert diepte en maakt het werk interessanter. Schaduw (en daarmee licht) tekenen, kan lastig zijn.  In deze workshop geeft Johan Maas aan waar je op moet letten bij het tekenen van schaduwen. Je gaat zijn tips en trucs direct toepassen in een ‘platte’ tekening. In deze tekening breng je op een dusdanige manier schaduwpartijen aan, dat de tekening van plat verandert in ruimtelijk. Je kunt kiezen of met je houtskool, pastelkrijt of potlood gaat werken. 

 

Praktisch

 • Duur: 2,5 uur
 • Prijs: € 10,00 p.p inclusief benodigde materialen, intensieve begeleiding en koffie/thee
 • Maximum aantal deelnemers: 8

Om de workshop te volgen, hoef je geen deelnemer van CCN-Z te zijn of te worden.  Plaatsing gaat in volgorde van aanmelding. 

schaduwtekenen 1

Meld je aan!
Stuur een mail naar info@ccnz.nl onder vermelding van Workshop Schaduw tekenen of loop tussen 09.00 – 16.00 even binnen.

De workshop gaat alleen door bij voldoende deelname.

Portret tekenen met houtskool

Wie eerder al eens werkte met grafiet of houtskool, weet al dat je er sprekende tekeningen mee kunt maken. Doordat je in deze workshop werkt met een portret waarvan de contouren al voor je op papier zijn gezet, lukt het je om binnen 2,5 uur een leuk portret te tekenen.  Iedereen kan het!

In de workshop komen de basistechnieken van portret tekenen met houtskool aan de orde. Na de kennismaking werk je zelfstandig verder onder professionele begeleiding van Johan Maas. Je gaat aan de slag op een vel papier waar de contouren op voorgetekend zijn, zodat je je kunt focussen op het aanbrengen van schaduwen. Alles staat voor je klaar: koffie, thee en al het tekenmateriaal. Na afloop wordt het portret gefixeerd zodat je hem mee naar huis kunt nemen.

 

Praktisch

 • Duur: 2,5 uur
 • Prijs: € 12,50 p.p inclusief benodigde materialen, intensieve begeleiding en koffie/thee
 • Maximum aantal deelnemers: 8
  De workshop gaat alleen door bij voldoende deelname.
fire, flame, wood-3260344.jpg

Doe mee!
Stuur een mail naar info@ccnz.nl onder vermelding van Workshop Portret tekenen of loop tussen 09.00 – 16.00 even binnen.

 

Om de workshop te volgen, hoef je geen deelnemer van CCN-Z te zijn of te worden. Plaatsing gaat in volgorde van aanmelding. 

Speksteen bewerken tot hangertje

Doordat speksteen een zachte steensoort is, kun je het gemakkelijk verwerken tot een mooi hangertje voor aan een ketting. Niemand hoeft bang te zijn voor het eindresultaat. Speksteen laat zich gemakkelijk bewerken en ook zonder ervaring maak je een aantrekkelijk hangertje waarin de aders en kleuren van de steen naar voren komen. Bovendien werk je onder deskundige begeleiding van René Rokers en heeft speksteen alleen maar goede kanten. 
 

Speksteen stoft erg tijdens het bewerken, dus trek niet je mooiste kleren aan. Je gaat na het grof bewerken van de steen, verder met water. We raden je aan om een oude handdoek mee te nemen.

 

Praktisch

 • Duur: 4 uur.
 • Prijs: € 15,00  p.p inclusief materialen.
 • Maximum aantal deelnemers: 10
  De workshop gaat alleen door bij voldoende deelname.
workshop speksteen bewerken

Meld je aan!
Stuur een mail naar info@ccnz.nl onder vermelding van Workshop Hangertje van Speksteen of loop tussen 09.00 – 16.00 even binnen om je aan te melden. Plaatsing gaat in volgorde van aanmelding. Om de workshop te volgen hoef je geen deelnemer te zijn of te worden.

Kerstkaart quilten

Quilten is een handwerktechniek waarbij kleine lapjes met de hand aan elkaar genaaid worden. In deze workshop leer je de basistechniek en tevens leer je hoe je er dan een kaart van kan maken. Je kiest zelf of je een kerstkaart gaat maken of een kaart voor een andere speciale gelegenheid zoals bijvoorbeeld een huwelijk of verjaardag.

Om de workshop te volgen, hoef je geen deelnemer van CCN-Z te zijn of te worden. 

 

Praktisch

 • Duur: 3 uur
 • Prijs: € 10,00 p.p inclusief alle benodigde materialen en koffie/thee
 • Maximum aantal deelnemers: 8
  De workshop gaat alleen door bij voldoende deelname.
patchwork kerstkaart

Aanmelden
Stuur een mail naar info@ccnz.nl onder vermelding van Workshop Quilten of loop tussen 09.00 – 16.00 even binnen.

Plaatsing gaat in volgorde van aanmelding. 

Sfeerhuisje maken

In twee avonden of middagen boetseer je een decoratief huisje met zelfdrogende klei. Een week later is de klei droog, en ga je het huisje beschilderen met acrylverf. 

 

Om de workshop te volgen, hoef je geen deelnemer van CCN-Z te zijn of te worden. 

 

 

Praktisch

 • De workshop bestaat uit twee bijeenkomsten waar minimaal 1 week tussen zit. Elk deel bestaat uit 2,5 uur.
 • Prijs: € 20 p.p inclusief klei, verf, waxinelichtje en andere materialen en koffie/thee.
 • Maximum aantal deelnemers: 8.
  De workshop gaat alleen door bij voldoende deelname.
sfeerhuisje maken1

Meld je aan!
Stuur een mail naar info@ccnz.nl onder vermelding van Workshop Sfeerhuisje of loop tussen 09.00 – 16.00 even binnen.

Plaatsing gaat in volgorde van aanmelding. Ben er dus snel bij. 

Ecoline kleurenleer

Voordat je aan de slag gaat met deze kleurrijke inkt, krijg je een introductie in de kleurenleer en een korte demo ecoline. Tijdens de workshop werk je met ecoline in de drie primaire kleuren op zeer uiteenlopende materialen. 
 
Dan is het tijd om zelf te experimenteren met een combinatie van zeepsop en ecoline. Om de mooiste effecten te krijgen worden verschillende ‘dragers’ voor de overdracht van de ecoline op het papier gebruikt. Tussendoor staat er koffie en thee voor je klaar. Na afloop moeten je werkstukken drogen. Je kunt je werk op een later moment ophalen.  
 
Om de workshop te volgen, hoef je geen deelnemer van CCN-Z te zijn of te worden. 

 

Praktisch

 • Duur: 2,5 uur.
 • Prijs: € 15 p.p inclusief papier, ecoline en overige benodigde materialen.
 • Maximum aantal deelnemers: 10
  De workshop gaat alleen door bij voldoende deelname.
ecoline van Johan Maas

Meld je aan!
Stuur een mail naar info@ccnz.nl onder vermelding van Workshop Ecoline of loop tussen 09.00 – 16.00 even binnen om je aan te melden.

De interesse voor deze workshop is groot. Plaatsing gaat in volgorde van aanmelding. Ben er dus snel bij. 

Stippen op porselein

Hoe leuk is het om een suf, wit bordje, kopje of kommetje om te toveren in een kleurig handgeschilderd servies. Gezien het aantal enthousiaste reacties die we kregen, heel leuk! 

Renée Rokers leert je de basistechniek en daarna ga je zelf een bordje stippen. Ontbreekt het je tijdens de workshop aan ideeën, dan zijn er allerlei voorbeelden waar je inspiratie uit kunt halen. Tussendoor staat er koffie en thee voor je klaar. Aan het einde van de workshop heb je een nieuwe hobby gevonden. Om de workshop te volgen, hoef je geen deelnemer van CCN-Z te zijn of te worden. 

 

Praktisch

 • Duur: 2,5 uur
 • Prijs: € 15 p.p inclusief bordje, verf, stipstokje en andere materialen en koffie/thee
 • Maximum aantal deelnemers: 10
 De interesse voor deze workshop is groot. Plaatsing gaat in volgorde van aanmelding. Ben er dus snel bij. 
stippen

Meld je aan!
Stuur een mail naar info@ccnz.nl onder vermelding van Workshop Stippen of loop tussen 09.00 – 16.00 even binnen.

De workshop gaat alleen door bij voldoende deelname.

Speksteen bewerken tot diertje

Doordat speksteen een zachte steensoort is, kun je het gemakkelijk verwerken tot een mooi beeld. In het maken van een beeld gaan echter heel wat uren zitten. Om je ervaring te laten opdoen met de mogelijkheden van speksteen, ga je in deze workshop aan de slag met een voorgevormde steen. In vier uur ontstaat er een kleurrijk en verrassend beeldje dat je mee naar huis kunt nemen.

 

Speksteen stoft erg tijdens het bewerken, dus trek niet je mooiste kleren aan. Je gaat na het grof bewerken van de steen, verder met water. We raden je aan om een oude handdoek mee te nemen.

 

Praktisch

 • Duur: 4 uur.
 • Prijs: € 17,50  p.p inclusief materialen.
 • Maximum aantal deelnemers: 10
  De workshop gaat alleen door bij voldoende deelname.
 • Om de workshop te volgen, hoef je geen deelnemer van CCNZ te zijn of te worden.
diertje uit speksteen

Meld je aan!
Stuur een mail naar info@ccnz.nl onder vermelding van Workshop Speksteen of loop tussen 09.00 – 16.00 even binnen om je aan te melden. De interesse voor deze workshop is groot. Plaatsing gaat in volgorde van aanmelding. Ben er dus snel bij!