Workshopagenda

Workshops

Wil je graag meedoen met een workshop? Schrijf je dan snel in!

11 juni 2022

Workshop Diertje vilten

Tijd: 10.30 uur -14.30 uur.

Zaterdag 11 juni 2022 geeft Jill Vermeulen in Creatief Centrum Nijmegen-Zuid (Tolhuis 44- 44) een workshop ‘Diertje vilten’. Hierbij wordt de techniek naaldvilten gebruikt. De workshop is van 10.30 tot 14.30 uur en na afloop ga je met een zelf gemaakt vilten diertje naar huis.

Kleurrijk en rustgevend
Jill werkt al jaren met schapenwol en wil haar enthousiasme over het bewerken ervan graag delen. “Naaldvilten met een speciale naald en schapenwol is een rustgevende hobby waar ik veel plezier aan beleef.” Eigenlijk noem ik het naaldvilten boetseren met wol.
Door het prikken gaan de wol vezels aan elkaar zitten en kan je er mooie en leuke beestjes zoals eekhoorntjes konijnen, vogels ,muizen ,schapen enz. van maken , sommige dieren maak ik met een frame zodat je ze kunt bewegen.
In ruim 3 uur kan je een zelf gevilt beestje mee naar huis nemen.

Aanmelden en kosten
De kosten voor de workshop zijn € 17,50 per persoon. Hiervoor krijg je alle materialen die je nodig hebt voor je werkstuk, intensieve begeleiding en koffie of thee.

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@ccnz.nl onder vermelding van Workshop diertje vilten. Je kunt je ook persoonlijk aanmelden (op werkdagen tussen 09.00 – 15.30 uur) bij Creatief Centrum Nijmegen-Zuid, Tolhuis44-44, Nijmegen. Om de workshop te volgen, hoef je geen deelnemer van CCN-Z te zijn of te worden. De workshop gaat alleen door bij voldoende deelname.

11 juni 2022

Workshop Speksteen bewerken

Tijd: 10.30 uur -14.30 uur.

Zaterdag 11 juni 2022 geeft Renée Rokers in Creatief Centrum Nijmegen-Zuid (Tolhuis 44-44) een workshop ‘Speksteen bewerken’. De workshop is van 10.30 tot 14.30 uur en na afloop ga je met een zelf gemaakt beeldje naar huis.

Verrassend en ontspannend
Renee werkt al jaren met speksteen en wil haar enthousiasme over het bewerken ervan graag delen. “Ik geniet van het polijsten van speksteen. Het is telkens weer een verrassing welke kleuren tevoorschijn komen. En het is heel rustgevend. Je maakt je hoofd leeg en langzaam zie je hoe je creativiteit kleur en vorm krijgt.”
Doordat speksteen een zachte steensoort is, kun je het gemakkelijk verwerken tot een mooi beeld. In het maken van een beeld gaan echter heel wat uren zitten. Om je ervaring te laten opdoen met de mogelijkheden van speksteen, ga je in deze workshop aan de slag met een voorgevormde steen. In 3 uur ontstaat er een leuk beeldje dat je mee naar huis kunt nemen.

Aanmelden en kosten
De kosten voor de workshop zijn € 17,50 per persoon. Hiervoor krijg je alle materialen die je nodig hebt voor je werkstuk, intensieve begeleiding, gereedschap in bruikleen en koffie of thee. Speksteen stoft erg tijdens het bewerken, dus trek niet je mooiste kleren aan. Je gaat na het grof bewerken van de steen, verder met water. We raden je aan om een oude handdoek mee te nemen.

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@ccnz.nl onder vermelding van Workshop speksteen bewerken. Je kunt je ook persoonlijk aanmelden (op werkdagen tussen 09.00 – 15.30 uur) bij Creatief Centrum Nijmegen-Zuid, Tolhuis44-44, Nijmegen. Om de workshop te volgen, hoef je geen deelnemer van CCN-Z te zijn of te worden. De workshop gaat alleen door bij voldoende deelname. Je dient zelf een lunchpakketje mee te nemen.

26 april 2022

Workshop portretschilderen in acryl

Tijd: 19.00 uur -21.30 uur.

Kosten € € 25,00 per persoon incl. materialen.
Je moet zelf zorgen voor een duidelijke scherpe kleurenfoto (a4 kleurenkopie of origineel van redelijk formaat) met licht dat van opzij op het gezicht valt, zodat er een duidelijk contrast tussen licht en donker zichtbaar is.
Minimaal 8 deelnemers, maximaal 12 deelnemers.

De workshop wordt begeleid door Diederik Grootjans. Diederik is ruim 40 jaar actief als kunstenaar en wellicht ken je hem van zijn rubriek “de lunchpauze” in de Gelderlander. Aan het eind van de workshop ga je naar huis met een af portret. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@ccnz.nl onder vermelding van Workshop Portretschilderen.