Veilingstukken Kunst in alle vormen

Hierboven zie je enkele van de objecten die worden geveild.

Interesse?

Lees de omschrijving van alle 'Meesterstukken'. Dat zijn werkstukken gemaakt door de begeleiders ('kunstmeesters') van de verschillende hobby's die we aanbieden. De 'kunstmeesters' zijn vrijwilligers die hun kennis en kunde uit enthousiasme doorgeven aan de deelnemers. Tijdens de markt zijn alle werkstukken te bekijken in de ontmoetingsruimte van het Creatief Centrum.

Samen sterk

Glazen schaaltje

€ 10 – € 25

Vanuit losse glasscherven bouwde Beppie van de Pas dit schaaltje met een doorsnede van ongeveer 16 cm.

Sinds 2018 begeleidt Beppie de donderdagmiddag groep Glasfusen.  Behalve de techniek glasfusen, beheerst ze ook de technieken glas-in-lood en tiffany.

Corona 2020

Quiltdeken

€ 75 – € 150

Quilten is een handwerktechniek waarbij drie lagen textiel op elkaar genaaid worden. Reina Veenbrink ontwierp en maakte deze quiltdeken van 140×215 cm. In 2005 startte Reina als deelnemer bij de groep Creatief allerlei. Vanaf 2016 begeleid ze op maandagmiddag zelf deelnemers in de groep Creatief Allerlei. Sinds 2012 heeft Reina zich toegelegd op patchwork en quilten en werkt ze op dinsdagochtend in het Creatief Centrum Nijmegen zuid aan haar quilts.

De Nier
Speksteen met hout

€ 15 – € 30

Gerard Stensen is al 12,5 jaar vrijwilliger en begeleidt deelnemers bij zowel  speksteen bewerken als boetseren.

Op de markt is ook zijn beeld ‘Het Venster’ te bezichtigen. Zowel ‘De Nier’ als ‘Het Venster’ zijn gemaakt van Indiaas speksteen.

 

 

Leuk servies

Aquarel

€ 15 – € 40

Margina Draaisma: “Keer op keer realiseer ik me dat het een voorrecht is hobby’s te hebben. Eén van deze hobby’s, aquarelleren, doe ik al decennia. Nog steeds volg ik hierin zelf ook cursussen. Het is een bron van inspiratie die ik graag deel met de deelnemers aan de aquarelgroep. Ik begeleidt nu bijna drie jaar de aquarelleergroep op woensdagochtend.”

 

Afmeting aquarel 30 x 40 cm

Kreukelring

Zilver

€ 45 – € 75

Petra Aalders heeft ruime ervaring edelsmeden. Zij begeleidt de donderdagochtend-groep edelsmeden.  

Vele gezichten

Albast

€ 29 – € 69

Ingrid Bakker startte in 2005 als deelnemer bij een speksteengroep. Inmiddels heeft ze zich breed ontwikkeld op het creatieve vlak en begeleidt ze meerdere groepen in verschillende hobby’s . Haar beeld ‘Vele gezichten’ is gemaakt van albast en is 36 x 38 cm.   

Bloem op schaal

Merino wol

€ 15 – € 30

Bloem op schaal heeft een doorsnede van ongeveer 35 cm. Ingrid Bakker viltte deze bloem van merino wol.

Ingrid startte in 2005 als deelnemer bij een speksteengroep. In  de loop van de jaren heeft ze haar creativiteit op verschillende materialen losgelaten en is, nadat ze zichzelf in de materie had verdiept, verschillende hobbygroepen gaan begeleiden. Momenteel begeleidt ze deelnemers bij vilten, edelsmeden en beeldhouwen met hout.

5 hangertjes

Speksteen

€ 10 – € 20

Renée Rokers stapte 5 jaar geleden het Creatief Centrum binnen als deelnemer bij de woensdagavond speksteen-groep. Sinds drie jaar begeleidt ze zelf de groep en meerdere keren per jaar organiseert ze workshops speksteen bewerken. 

Face to face

Mozaïek

€ 35 – € 70

Pauline de Groot werkt al meer dan 17 jaar
met mozaïek. Sinds 2021 is ze begeleidster van de dinsdagmiddaggroep.
Face tot face is een tegelmozaïek op hout opgebouwd uit een variatie aan kleine en grotere stukken tegel.
Afmetingen mozaïekschilderij  32 x 40 cm.

Maispot

Klei en mais

€ 70 – € 125

Leonie Hendriks maakte deze pot met deksel (ca. 47 cm, aardewerk gebakken op 1060 graden), opgebouwd met klei en grotendeels afgedrukt in mais. De pot is ook te gebruiken als urn. Leonie: “Ik speel al vele jaren met klei. Lange tijd heb ik les gehad in de Lindenberg en bij keramiste Ine Schoots. Al zeven jaar begeleid ik op donderdagmiddag de groep boetseren. Het is fijn om de mogelijkheden van het bewerken van klei door te geven en anderen te inspireren en te ondersteunen. En het grappige is dat ik zelf nog steeds leer van hen.”

Op de markt is ook haar dubbelwandige pot gemaakt van keramiek te bezichtigen. 

Oneindig rond

Zilver

€ 15 – € 40

Ans van Rooij is sinds 1998 elke donderdagmiddag aan het edelsmeden. Sinds 2021 is ze zelf begeleider. “Van de diverse begeleiders heb ik veel geleerd, al ben je nooit uitgeleerd bij edelsmeden.

 

De massief zilveren armband, 1e gehalte, weegt 11 gram.

Tranen des levens

Acrylverf

€ 80 – € 120

Na 3 jaar kunstacademie en tientallen jaren mensen opgeleid te hebben in onder andere de Grafische industrie is Johan Maas als begeleider aan het Creatief Centrum terecht gekomen. Hij begeleidt deelnemers in 4 groepen bij het tekenen en schilderen. Zelf tekent hij realistische portretten met houtskool, schildert surrealistisch met acrylverf en abstract met Ecoline.

 

 

Afmetingen:  40×80 cm

Ketting

Zilver

€ 15 – € 40

Geke Ellen begeleidt op dinsdagmiddag de groep edelsmeden en maakte deze zilveren ketting voor de veiling.

Het Oog

Mozaïek

€ 35 – € 70

Pauline de Groot werkt al meer dan 17 jaar
met mozaïek. Sinds 2021 is ze begeleidster van de dinsdagmiddaggroep.
Het Oog is een tegelmozaïek op hout opgebouwd uit een variatie aan kleine en grotere stukken tegel.


Afmetingen mozaïekschilderij  26×36 cm


Dwars door alles heen

Textiel

€ 15 – € 45

Dwars door alles heen is een schilderij van textiel van Marianne de Graaf. Marianne combineert verschillende materialen in haar werk en waarbij ze hergebruik niet uit de weg gaat. Zo’n 10 jaar geleden was ze deelneemster bij de groep textiele werkvormen, sinds een jaar of acht is ze begeleidster. Afmetingen schilderij 40 x 99 cm 

Vrije val

Zilver

€ 50 – € 80

Petra Aalders maakte deze hanger met de naam ‘Vrije val’ door te spelen met zilver en water. 

Vogel

Glas-in-lood

€ 5 – € 10

Huib ter Steeg werkt al ruim 10 jaar met glas-in-lood en Tiffany. Sinds een jaar of vijf begeleidt hij de hobby op woensdagavond. Huib: “Ik wordt altijd heel zen als ik met glas-in-lood en/of Tiffany bezig ben en tegelijkertijd ontstaat er iets moois onder je handen. Naast ramen heb ik minstens 150 vogels gemaakt. Aanvankelijk naar een ontwerp van een oude baas wiens glas-in-loodspullen ik overgenomen heb. Later heb ik zelf nog veel soorten vogels ontworpen.”

Vredesduif

Tiffany

€ 7,50 – € 12,50

Huib ter Steeg werkt al ruim 10 jaar met glas-in-lood en Tiffany. Sinds een jaar of vijf begeleidt hij de hobby op woensdagavond. Huib: “Ik wordt altijd heel zen als ik met glas-in-lood of Tiffany bezig ben en vind het leuk om anderen de kneepjes bij te brengen. Het samen hobbyen is bovendien erg inspirerend. Ik minstens 150 vogels gemaakt. Aanvankelijk naar een ontwerp van een oude baas wiens glas-in-loodspullen ik overgenomen heb. Later heb ik zelf nog veel soorten vogels ontworpen.”

De dolfijn

Glas-in-lood

€ 50 – € 75

Huib ter Steeg werkt al ruim 10 jaar met glas-in-lood en Tiffany en begeleidt hij de hobby op woensdagavond. Huib: “Het raam “De dolfijn” is ontworpen door een mededeelnemer, Annemarie, die deelneemt aan de vrijdagochtendgroep. Toen ik nog in Tolhuis woonde, sierde het onze badkamer. In ons nieuwe huis in Malden heb ik er helaas geen goede plek voor.”

Pad der verlichting

Ecoline

€ 40 – € 75

Na 3 jaar kunstacademie en tientallen jaren mensen opgeleid te hebben in onder andere de Grafische industrie is Johan Maas als begeleider aan het Creatief Centrum terecht gekomen. Hij begeleidt deelnemers in vier groepen bij het tekenen en schilderen. Zelf tekent hij realistische portretten met houtskool, schildert surrealistisch met acrylverf en abstract met Ecoline.

Fluitketel

Keramiek

€ 85 – € 100

Rita Kersten begeleidt al enige tijd met veel plezier de woensdagmiddaggroep boetseren.

 

Deze fluitketel is raku gestookt. Raku is een van oorsprong Japanse techniek waarbij het glazuur van een werkstuk (sterk) craqueleert.

Moeder en kind

Keramiek

€20 – € 30

Deze weergave van moeder en kind is gemaakt door Maria Staring-van Erve. Maria experimenteert al vanaf haar achttiende met het emailleren van materialen. Toen ze daarvoor cursus ging volgen, kwam ze in aanraking met boetseren. “Ik rondde de opleiding handvaardigheid succesvol af. Boetseren wisselde ik af met emailleren en mijn werk verkocht ik in winkels. Ook in ons huis en tuin bewaar ik veel mooie dingen. Nu ik meer vrije tijd heb, ben ik  vrijwilliger bij het Creatief Centrum en draag mijn kennis  over aan de deelnemers.”

 

Schaal met deksel

Hout

€ 25 – € 45

Houten schaal van Huub Schaeks.

 

Iedere maandag vind je Huub in het Creatief Centrum op de houtafdeling. Hij is de aangewezen persoon als je meer wilt weten over houtdraaien.

Aandacht voor elkaar

Keramiek

€ 75

De donderdagmiddaggroep boetseren heeft, toen ze voor het eerst na de lockdown weer samenkwamen, hun lockdown ervaring gedeeld en in beeld gebracht in dit object. Alle deelnemers hadden dezelfde hoeveelheid klei en namen als vertrekpunt een tentakel van het corona virus.  Het object is twee keer gebakken, biscuit en glazuurbak, en kan dus buiten staan.

 

Jan Peter Calis, voormalig begeleider boetseren, bracht de  individuele vormen samen en deed de eindafwerking.  

“We zijn er blij mee dat we ons object , ‘Aandacht voor elkaar'”,  mogen overdragen aan de veiling met het doel om de opbrengst hiervan aan te bieden aan de hulp voor de Oekraïne vluchtelingen in Nijmegen. De  startprijs is 75 euro. “Wie biedt er meer voor Oekraïne?” . We hopen dat het veel opbrengt. “